La legionel·losi a Espanya el 2018.

El ministeri de Ciència, Innovació i Universitats a través del Centre Nacional d’Epidemiologia de l’Institut de Salut Carles III, ha fet públiques les dades definitives a 4.12.2019 dels casos de Legionel·losis a Espanya en 2018.

El total de casos en 2018 va ser de 1631. La gran majoria a Catalunya (421) i País Valencià (216), seguides de les comunitats autònomes de Andalucia (143), Euskadi (118) i Madrid (116).

En el document aportat també es precisen les altes taxes d’infecció per cada 100000 habitants, a Aragó, Cantàbria, Catalunya, Euskadi i la Rioja.

L’augment progressiu de les temperatures a causa del canvi climàtic, és una de les causes possibles, per les quals s’hagi duplicat en els últims 7 anys el volum de casos de legionel·losis a Europa.Per a controlar aquests casos, cal realitzar una correcta posada a punt i manteniment de les instal·lacions que suposen un risc de Legionel·la. Cal , especialment, complir la legislació vigent en matèria de prevenció i control de la Legionel·la. Cal realitzar les neteges i desinfeccions, les revisions adequades i el manteniment correcte per a evitar la proliferació del bacteri. Si aquest disposa d’aliment per una acumulació de brutícia en els circuits, d’una temperatura òptima i de temps suficient, el bacteria de la Legionel·la es multiplicarà segur fins a nivells infectantes per a l’ésser humà.

Per tant és especialment important, complir la normativa vigent, evitar les condicions ambientals que afavoreixin la colonització del bacteri, l’estancament d’aigua, l’acumulació de biofilms i cal realitzar les neteges i desinfeccions necessàries, així com les analítiques que ens indiquin com estan les nostres instal·lacions.

MICRONELA pot ajudar-los a controlar tot això amb els nostres serveis de manteniment, neteges i desinfeccions, assessorament tècnic i amb la comercialització dels nostres equips de tecnologia especialitzada, Legiopack que eliminen el bacteri de la Legionel·la mitjançant la pasteurització en continu de l’ACS de la seva instal·lació.