La legionel·losi, és controlable?

Com hem comentat en altres posts, la Legionel·la és un bacteri en forma de bacil que pertany a la família Legionellaceae. Legionel·la pneumophila, és l’espècie responsable de més del 90% de les infeccions per legionel·losi.

 

El bacteri es troba en ambients aquàtics (rios, llacs…)i des d’allí és fàcil que passi als sistemes de subministrament d’aigua dels edificis podent arribar a nosaltres per mitjà de les microgotes generades pels aerosols.

 

És a dir, hi ha certes instal·lacions que després de ser colonitzades pel bacteri, afavoreixen la seva proliferació per mitjà d’aerosols. Estem parlant de dutxes, banyeres de hidromasatge, torres de refrigeració, fonts ornamentals, humidificadores ambientals, túnels de rentat…etc.

 

Com podem controlar i prevenir la legionel·losi? Hi ha tres punts importants en els quals fer seguiment.

 

1. Punt d’entrada: Cal controlar la qualitat de l’aigua que entra en la instal·lació.
2. Evitar la seva multiplicació controlant la instal·lació, la qual cosa vol dir que hem d’equilibrar i assegurar la circulació de l’aigua en tot la xarxa, evitant els estancaments de l’aigua.

Aconsellem la instal·lació dels nostres equips pasteurizadors Legiopack que eliminen definitivament la legionel·la present en els sistemes de producció d’ACS i en els seus circuits de distribució i regulen la temperatura de l’aigua segons les exigències de les normatives vigents.
3. Evitar o disminuir la generació i abocament d’aerosols.

 

Des de MICRONELA ens posem al vostre servei per aportar des de la nostra professionalitat i experiència, les millors solucions per a les vostres instal·lacions, i evidentment, per a garantir-ne el seu bon funcionament. Tant si són centres sanitaris, com a sociosanitaris, residencials, hotelers, esportius..etc, sempre trobarem el millor equip per al vostre projecte.