L’Hospital San Juan Grande instal·la un equip Legiopack a les seves instal·lacions.

L’hospital San Juan Grande, a Jerez de la Frontera (Cadis), ha instal·lat en els nous serveis del centre un equip de Legiopack de Micronela per al control i la prevenció de Legionel·la.

Després d’una dècada de confiança en els equips pasteuritzadors en continu d’aigua calenta sanitària, el centre continua apostant per a les noves instal·lacions per aquesta tecnologia per a la prevenció especialitzada.

Els equips Legiopack són una opció de tecnologia especialitzada per al tractament, control i prevenció de les instal·lacions d’ACS amb uns avantatges molt fàcils de quantificar una vegada instal·lats. Aquí indiquem algunes d’elles:

-Sistema instantani de producció d’ACS. Instal·lacions d’aigua calenta sanitària (ACS) sense dipòsits acumuladors i amb sistemes instantanis, que són considerats pel Reial decret 865/2003 del 4.7, com a “instal·lacions amb menor probabilitat de proliferació i dispersió de la legionel·la”.

Tractament en continu. Pasteuritzem a 70 °C durant un mínim de 2 minuts tota l’aigua d’entrada, freda o precalentada de manera que impedim una possible contaminació de l’aigua pel bacteri en la nostra xarxa interna de distribució. 

Com a principal funció preventiva tot el retorn és sotmès a la pasteurització i amb això davant possibles instal·lacions contaminades, s’anirà procedint a anar eliminant totes aquelles poblacions de bacteris presents en el cabal. És important no tenir trams morts on no circuli l’aigua i que la instal·lació funcioni correctament.

-Reducció d’operacions de manteniment al no tenir acumuladors en la instal·lació. S’eviten així neteges, desinfeccions, anàlisis de legionel·la anuals, revisions trimestrals de l’estat de conservació i neteja dels acumuladors, la purga d’aquests, el seu control diari de la temperatura. 

Reducció de costos energètics. No existeixen sobrecostos de consum energètic ja que els 70 °C als quals arriba la unitat de pasteurització del Legiopack, es recuperen d’un bescanviador de transferència i s’aprofiten per al precalentamiento. No tenim acumuladors que hàgim d’escalfar a 60 °C constantment ja que només escalfem el volum d’aigua necessari en cada instant.

-Reducció de l’aigua consumida. Com no disposem d’acumuladors, s’eviten així les neteges generals i les purgues d’aquests, estalviant en consums d’aigua innecessaris.

Micronela anem aportant solucions específiques a cada instal·lació en una qüestió tan rellevant com el tractament, control i prevenció de la legionel·la.