RD487 del 21 de juny, diferències en el PPCL amb el RD anterior.

Una de les principals diferències és que anteriorment les instal·lacions se separaven en tipus A i B, és a dir de major o menor probabilitat de proliferació de la legionel·la. Ara s’inclou una relació no exhaustiva d’instal·lacions i equips.

Abans començàvem les anàlisis de les instal·lacions amb un pla senyalitzat (AP) o un esquema de funcionament (BP), ara ens farà falta un “Diagnòstic inicial” i una “Descripció detallada” de la instal·lació.

Això significa que hem de tenir:

  1. dades tècniques de funcionament dissenyo i ubicació de la instal·lació.
  2. pla i esquema de funcionament del circuit hidraúlico amb tots els seus components (a modificar cada vegada que es realitzi una modificació).
  3. punts de presa de mostres i punts de possibles emissions de aerolisación.

Abans es detallaven les revisions, ara s’han de realitzar els següents programes:

  1. programa de manteniment i revisió de la instal·lació (compliment annex IV i designació de les responsabilitats).
  2. programa de tractament: tractament de l’aigua en cas necessari i neteja i desinfecció de la instal·lació (compliment annex IV).
  3. programa de mostreig i anàlisi de l’aigua (compliment annexos V i VI).
  4. programa de formació del personal (propi i extern).

El PPCL es revisarà de manera periòdica i s’anirà actualitzant sobre la base de les revisions o avaluacions efectuades o quan l’autoritat sanitària ho consideri oportú sobretot si es detecten desviacions importants durant l’avaluació, després de reformes substancials de la instal·lació o per associació a casos o brots de la malaltia (i en aquest cas es procedirà a realitzar una avaluació addicional).

Tota la documentació i registres hauran de ser digitalitzats i mantenir-los a disposició durant cinc anys.