Què és la Legionel·la?

La Legionel·la és un bacteri que pot viure dins d’amebes en ambients naturals d’aigua. 

 

Les espècies de Legionel·la són els agents causals de la malaltia dels legionaris en humans, la legionel·losi (que pot arribar a causar la mort), i la forma més lleu anomenada, febre de Pontiac.

 

La transmissió de Legionel·la és mitjançant la inhalació d’aerosols que contenen petites gotes amb els bacteris. Les fonts més comunes de dispersió d’aquestes micro gotes inclouen torres de refrigeració, sistemes domèstics d’aigua calenta, fonts, i disseminants similars que usen l’aigua potable. 

 

Els símptomes inicials de la legionel·losi, són similars a la grip, incloent-hi febre, calfreds i tos seca. Els estadis avançats de la malaltia provoquen problemes amb el tracte gastrointestinal i el sistema nerviós i condueixen a diarrea i nàusea. També poden presentar uns altres símptomes avançats de pneumònia.

 

La malaltia generalment no causa problemes sanitaris greus a la majoria dels individus sans i només sol causar símptomes greus en aquells amb un sistema immunitari compromès i especialment en gent d’edat avançada, en llocs on l’aigua està força contaminada de bacteris.

 

El que cal doncs és posar tots els mitjans a l’abast dels responsables de les instal·lacions dels sistemes d’aigua d’hospitals i residències geriàtriques, poliesportius, hotels.. per tractar que la Legionel·la no esdevingui un problema.

 

És important tenir en compte les dades de les temperatures de l’aigua i com aquestes afecten la supervivència de legionel·la:

70 a 100 °C – Rang desinfectant.
55 a 70º – Legionel·la mor en diferents minuts, eliminació progresiva.
50 a 55 °C – Legionel·la pot sobreviure, però no multiplicar-se.
20 a 50 °C – Legionel·la rang de multiplicació.
35 a 46 °C – Rang de multiplicació òptim.
Sota dels 20 °C – Legionel·la pot sobreviure, però no multiplicar-se i resta inactiu.

 

Micronela ens centrem a oferir solucions amb tecnologia especialitzada, equips pasteuritzadors en continu, Legiopack, per diferents instal·lacions noves, velles a reformar, amb instal·lacions solars o sense…per tal que el tractament i control de la Legionel·la no sigui un problema en la vostra instal·lació.

 

Consulteu-nos, estem al vostre servei per oferir-vos l’assessorament que us calgui.