Xerrada a l’Agència de Salut Pública de Catalunya. El pasteuritzador de l’aigua sanitària.

Avui serem a l’Agència de Salut Pública de Catalunya per a fer un curs sobre mètodes de tractament de l’aigua de consum i sanitària, presentant les noves tecnologies de tractament de la legionel·la que es troben al mercat actualment.

 

Parlarem del “Pasteuritzador”, sistema físic pel tractament de la legionel·la a les xarxes d’aigua sanitària.

 

Aquest és un mètode que coneixem bé, ja que s’ajusta al tipus de funcionament de l’equip que comercialitzem a MICRONELA, el nostre LEGIOPACK.

 

Es tracta d’un equip de producció d’ACS a cabal continu amb tractament de pasteurització de l’aigua calenta.

 

Augmentem la temperatura de l’aigua que ens arriba del retorn i de l’entrada d’aigua freda, i seguim un procés (a través de dos bescanviadors de plaques) que ens permet pasteuritzar  l’aigua sanitària contínuament a 70 °C  i així eliminar els bacteris de la legionel·la presents a la mateixa.  Evidentment desprès, refredarem l’aigua de consum, abans de distribució, a la temperatura adequada indicada en normativa.

 

Avantatges: eliminació definitiva de la legionel·la a la xarxa, no utilitzem additius, només escalfem l’aigua que hem d’utilitzar, no transformem i mantenim les característiques fisicoquímiques de l’aigua de consum.

 

La xerrada serà donada per la nostra directora tècnica, na Mar Martinez, a la seu de Roc Boronat.